"Avem 4,9 milioane de pensionari si 4,2 milioane de oameni care lucreaza. Din cele 4,2 milioane care lucreaza, 1,2 milioane sunt salariati la stat, deci traiesc tot din taxele si impozitele generate de cei trei milioane care lucreaza in industrie si servicii. Aceasta este cea mai mare bomba. Este o bomba cu ceas, care ticaie in situatia macroeconomica a Romaniei", a declarat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca sunt solutii de redresare a acestei probleme.

"Cheia care duce si la un proces treptat de echilibrare a deficitului din fondul de pensii este cresterea numarului de salariati. Privim toti ce este in jur: nimeni nu mai investeste decat in aur, in argint, in cupru si in depozite de titei. Deci, nu putem spera ca de maine vor veni investitori sa faca investitii, care sa genereze locuri de munca in Romania. Esential ar fi sa pastram investitorii pe care ii avem acum si au creat deja locuri de munca in Romania", a adaugat seful statului.

Traian Basescu a mai spus ca raportul dintre pensionari si salariati este unul "ucigas pentru evolutia viitoare a Romaniei".