"Nu-mi place ideea si stiu ca nu este sustenabila, dar nu-i neg necesitatea. Cei care s-au angajat ca vor sa faca aceste magazine sa le faca. Sa nu ceara bani de la buget, pentru ca bugetul nu poate subventiona alimente", a declarat Traian Basescu, citat de Mediafax.

Presedintele a mai spus ca nu i-a placut ideea cu economatele pentru ca nu este credibila.

"Sa se gandeasca cum il pun in aplicare, plecand de la premisa ca toti cei sase milioane de pensionari au acces la aceste magazine. Hai sa vedem ce se intampla. Nu stiu unde se vor gasi acei producatori care sa dea faina la un pret mai mic. Le doresc din toata inima succes. Daca va reusi, va fi meritul lor, daca nu va reusi, nu vreau sa vina sa spuna «Ne-a pacalit Basescu». Eu nu cred intr-o astfel de solutie, care nu este o solutie de economie de piata. Dar cred ca sunt politicieni care mai cred ca se poate face", a mai spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu declarase si anterior, la postul public de radio, ca nu a incurajat initiativa privind cosul de solidaritate pentru pensionari, pe care a etichetat-o drept "populista", el apreciind ca "a venit timpul ca politicienii sa nu mai pacaleasca oamenii".

Guvernul a avizat, miercuri, printr-un memorandum, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea "cosului de solidaritate".

Proiectul prevede acordarea lunar, contra cost, dar la "pretul cel mai scazut posibil", a unui pachet continand alimente de baza, precum faina, zahar, ulei, malai si orez.