"Bugetarilor pot sa le transmit un singur lucru: ca sunt prea multi, avem 1,2 milioane de bugetari, si trebuie redus numarul bugetarilor! Trebuie sa reducem cheltuielile de functionare a statului daca vrem sa fim un stat viabil care sa nu inghita resursele pe care le produce economia romaneasca", a declarat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca fondul de pensii si functionarea statului sunt cei doi mari consumatori, alaturi de ajutoarele sociale, care "inghit si ele 14 milioane de lei". "Deci am facut timp de 20 de ani politica de a consuma orice resursa produce statul. Nu se poate continua asa, iar criza datoriilor ne arata ca niciun stat nu mai poate trai pe datorie, ci din ce produce", a mai spus seful statului.

"Romania imprumuta bani pentru plata salariilor bugetarilor si a pensiilor. Pentru pensii in acest an imprumutam 3,5 miliarde de euro, iar pentru salariile bugetarilor diferenta pana la 4,8 miliarde. Nu putem ramane pe pozitia unei tari de a plati bugetarii si pensiile din imprumuturi, pentru ca dam faliment toti", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a aratat ca Romania imprumuta bani pentru plata salariilor si a pensiilor "sacrificand generatia care se naste acum". "Eu sustin strategia fiscala a Guvernului pentru ca imi dau seama ca nu avem alta solutie", a mai spus presedintele.