Primele poze cu Sandero german. Detalii despre motor si dotari

Volkswagen e nr. 1 in topul principalilor producatori auto straini din China, dupa vanzari. Cel mai mare producator auto european se gandeste de cativa ani la acest model low-cost, obtinerea reducerilor de costuri impiedicand pana acum aprobarea proiectului.

Volkswagen va urma exemplul dat de Renault cu brandul low-cost Dacia, cred analistii. 

"Vom aduce pe piata un model low-cost in 2018, un SUV, un sedan si un hatchback. Vehiculele vor fi construite in China si vor costa intre 8.000 de euro (8.930 dolari) si 11.000 de euro", a declarat seful VW.

Anterior, compania germana anuntase ca are ca obiectiv un model low-cost cu un pret cuprins intre 6.000 si 8.000 de euro. 

"Vom vedea daca acest model prezinta interes si pe alte piete", a explicat Winterkorn, transmite Agerpres.

Alte piete potentiale pentru acest model includ Europa de Est, statele baltice, India, America Latina si Africa. 

Profitul Volkswagen a depasit estimarile analistilor in T1 din 2015, datorita reducerilor de costuri si imbunatatirii pietei auto europene. In ianuarie - martie 2015, profitul operational a urcat cu 17%, la 3,33 miliarde de euro (3,65 miliarde de dolari), in timp ce analistii se asteptau la 3,12 miliarde de euro. 

Castigurile au fost sprijinite de redresarea economiei europene - care a stimulat majorarea vanzarilor auto - si de progresele inregistrate in programul de reducere a costurilor anuale cu cinci miliarde de euro, pana in 2017. 

VW vrea sa devina cel mai mare producator auto din lume pana in 2018. VW a devansat deja grupul american General Motors in 2013, devenind al doilea mare producator auto mondial, dupa Toyota.