Asa cum hatchback-urile tind de multi ani sa inlocuiasca berlinele si chiar o fac, la fel se intampla cu SUV-urile care incep sa inlocuiasca aproape tot.

Jakob Neuser, unul din oamenii cheie pe dezvoltare tehnica la VW, spune ca marca germana o sa aiba cate un SUV in fiecare segment. Si Michael Horn, CEO VW America spune ca piata cere SUV-uri intr-o nebunie, iar companiile de masini le ofera. 

Volkswagen a confirmat deja cu Taigun, care e varianta SUV a lui Up! – cel mai mic model din gama. Mai sus de Taigun sunt Tiguan si Touareg. Cu acest Polo SUV, VW ajunge deja la 4 SUV-uri.

Masina o sa fie impachetata pe platforma modulara MQB. Seat, Skoda, Audi si VW folosesc toate platforma trustului. Baza sasiului e aceeasi si doar anumite component sunt inlocuite in functie de model. Costurile sunt mult mai mici decat inainte cand fiecare model era cu sasiul lui.

Pietele principale vor fi cele standard si cele mai mari totodata: China, America si Europa. Deci Polo SUV nu este un model de nisa produs pentru anumiti clienti din anumite zone.

Modelul e programat pentru 2016, o data cu lansarea noilor Tiguan si Touareg. Autoexpress scrie ca tot atunci, Volkswagen vrea sa lanseze inca doua masini mari, pe aceeasi platforma comuna MQB una dintre ele va fi un SUV de 7 locuri.