Totodată, din cauza restricţiilor introduse de autorităţile austriece, zborurile dintre România şi Austria sunt suspendate până la aceeaşi dată, precizează sursa citată.

"Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informaţi automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil. Clienţii vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziţia de produse şi servicii Wizz Air. Pasagerii pot alege rambursarea banilor - care va dura mai mult - şi vor fi informaţi despre paşii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienţii vor putea primi doar 100% din suma achitată iniţial. Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism - inclusiv agenţiile de turism online - trebuie să ia legătura cu agenţia de unde şi-au cumpărat biletele", se arată în comunicatul Wizz Air.

De asemenea, și Tarom a anunțat suspendarea zborurilor spre și dinspre Tel Aviv până la 1 septembrie, ca urmare a extinderii restricţiilor de călătorie impuse de către autorităţile israeliene.

”Biletele deja achiziționate pot fi reprogramate pentru date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare. De asemenea, există și posibilitatea restituirii acestora. Modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor. Tocmai de aceea, vă rugăm să contactaţi agentul emitent al biletului dumneavoastră. Ȋn cazul în care biletele au fost achiziţionate pe site-ul TAROM sau într-o agenţie TAROM, vă rugăm să vă adresaţi la: [email protected] sau [email protected], precizează operatorul de stat.

Și Blue Air a anunţă anularea zborurilor către/dinspre Stockholm, până pe 15 august, ca urmare a deciziei autorităţilor de a prelungi starea de alertă naţională şi a interzicerii tuturor zborurilor către ţări care nu se află în "Zona Verde" menţionate în lista emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, ca urmare a deciziei autorităţilor din Israel, care anunţă prelungirea suspendării zborurilor Israel - România, Blue Air va anula toate zborurile de pe ruta Bucureşti - Tel Aviv până pe data de 31 august, inclusiv.

"În funcţie de actulizările asupra listei ţărilor care se află în "Zona Verde" Blue Air va continua să actualizeze statusul zborurilor sale", informează compania.