Wizz Air Abu Dhabi, asocierea dintre ADQ, una dintre cele mai mari companii de capital din regiune, și Wizz Air Holdings Plc, a primit statutul de transportor național de la guvernul EAU, sub rezerva îndeplinirii standardelor și reglementărilor înainte de începerea operațiunilor.

Cu o flotă compusă din aeronave Airbus A321neo, Wizz Air Abu Dhabi va zbura, din octombrie către Alexandria, Atena, Kutaisi, Larnaca, Odesa și Erevan.

Biletele au fost puse deja în vânzare pe wizzair.com și în aplicația de mobil a companiei aeriene, cu tarife începând de la 31 de euro (129 dirhami), pentru un singur segment, inclusiv taxa de administrare.

Prețul include un bagaj de mână (dimensiuni maxime: 40 x 30 x 20 cm). Trollerul și orice bagaj adițional de cală sunt tarifate adițional. Numărul de locuri la tarifele indicate este limitat.

Operarea curselor Wizz Air Abu Dhabi va spori capacitatea anuală cu 350.000 de călători în capitala Emiratelor Arabe Unite. În primele 6 luni, compania va aloca 4 aeronave ultra-moderne Airbus A321neo suplimentare.

Wizz Air a anunțat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea și siguranța clienților și ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât și pasagerii sunt obligați să poarte măști, echipajul de cabină având și mănuși. Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluție antivirală și, ca urmare a programului de curățare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeași soluție antivirală.

Fiecare pasager primește la intrarea în aeronavă șervețele igienizante, revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achizițiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugați să urmeze măsurile de distanțare fizică introduse de autoritățile locale de sănătate și sunt încurajați să efectueze toate achizițiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport. Pentru mai multe informații accesați acest link către noul videoclip Wizz Air despre procedurile de sănătate și securitate.

Wizz Air Abu Dhabi e o asociere între ADG și Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 122 de aeronave Airbus A320 și A321. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.