Taxa de autostrada nu este impusa de Comisia Europeana, ci este exclusiv o decizie luata de Guvernul roman, respectiv de Ministerul Transporturilor, dupa cum reiese dintr-un raspuns oficial trimis de Comisie, scrie Gandul.

"Introducerea taxelor de trecere nu este o conditie pentru a beneficia de platile din fondurile comunitare", au explicat oficialii Directoratului General pentru Mobilitate si Transport din cadrul Comisiei Europene (DG Move), organismul european care se ocupa de reglementarile UE privind transporturile.

 

Ministerul Transporturilor precizeaza ca obtine bani europeni de la DG Regio si nu de la DG Move, si ca impunerea taxei a reiesit din discutiile avute cu oficialii DG Regio. "Finantarea proiectelor de infrastructura de transport, inclusiv autostrazi, prin Programul Operational Sectorial de Transport este gestionata in cadrul Comisiei Europene de catre Directoratul General Politica Regionala (DG Regio), si nu de catre Directoratul General pentru Mobilitate si Transporturi (DG Move)", precizeaza oficialii de la Transporturi in dreptul la replica.

Citeste si

Efectul crizei: din milionara a ajuns sa traiasca cu ajutorul de la stat

Moody's ar putea reduce ratingurile celor mai mari banci franceze, din cauza expunerii pe Grecia