Duminica a fost introdusa cursa directa Bucuresti Moscova si incepand de marti vom putea zbura din Iasi la Tel Aviv. La inceputul lunii iulie vor fi introduse si cursele Bucuresti Stockholm si Iasi Milano. Tot atunci se vor relua si cursele directe Bacau - Bruxelles si Paris.

Din acest an, TAROM va relua si cursa spre Beijing, pentru ca tot mai multi turisti si oameni de afaceri vor sa ajunga in capitala Chinei. Pentru Moscova si Beijing, romanii au nevoie de viza. Viza pentru Rusia este valabila sase luni intr-un an, in timp ce pentru China, doar trei luni.

In primele doua luni ale anului, traficul aerian pe aeroporturile Henri Coanda si Bucuresti Baneasa a atins recordul de peste 1 milion de pasageri iar in perioada de vara in iulie august si septembrie se asteapta ca numarul lor sa depaseasca 800 mii in fiecare luna.

Operatorii spun insa ca un alt motiv al cresterii de pasageri este si faptul ca oamenii cauta ofertele si cumpara bilete cu 2-3 luni inainte de vacanta pentru a calatori mai ieftin.