Linia aeriana Bucuresti-Beijing si retur a fost sistata in 2003, din ratiuni economice.

Aflat la Beijing, Dragnea s-a intalnit cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli, cu care a discutat si problema traficului aerian intre Romania si China.

"Un subiect pe agenda de discutii l-a reprezentat redeschiderea liniei aeriene Bucuresti-Beijing. Domnul vicepremier a fost informat ca Tarom a trimis toate solicitarile necesare. M-a asigurat ca, intr-un timp foarte scurt, autoritatile competente din China vor trimite raspunsul oficial si vor invita Tarom sa poarte discutiile finale in ceea ce priveste orarul de decolare si aterizare", a anuntat Dragnea.

El a precizat ca autoritatile chineze sprijina compania Tarom, astfel incat este posibil ca, in urmatoarele luni, cel mai probabil iunie-iulie, sa fie reluate zborurile pe aceasta ruta.

"Daca toate procedurile se desfasoara asa cum am fost asigurat astazi, undeva in luna iunie-iulie am putea veni in China cu un zbor direct de la Bucuresti la Beijing. Speram sa se intample lucrul asta, cei de la Tarom sunt pregatiti si cred avem foarte mari sanse ca, in iunie-iulie, sa aiba loc primul zbor intre Romania si Beijing", a spus Dragnea.

El a adaugat ca refacerea legaturii aeriene dintre cele doua state nu este doar un deziderat al Romaniei, ci si al Chinei, avand in vedere interesul turistic si de afaceri dintre cele doua state.

"Foarte multi turisti din China ar vrea sa vina, sa viziteze Romania si o linie directa Beijing-Bucuresti si invers ar fi foarte utila, inclusiv pentru oamenii de afaceri", a afirmat Dragnea.

In luna iulie, dupa ce premierul Victor Ponta a afirmat ca si-ar dori o cursa a operatorului national aerian catre China, directorul executiv de atunci al Tarom, Nicolae Demetriade, a declarat ca Tarom nu poate zbura la Beijing cu avioanele pe care le are in prezent. Potrivit Tarom, exista in schimb trei solicitari scrise ale unor companii din China care doresc sa opereze pe ruta Bucuresti.