"A fost depusa actiunea in instanta impotriva companiei, pentru a demonstra revocarea fara justa cauza. Ca urmare, potrivit contractului de mandat, urmeaza sa fie solicitate daune interese", a declarat pentru Mediafax Dan Pascariu, fostul presedinte CA al Tarom.

In plus, fostii administratori ai companiei detinute de Ministerul Transporturilor vor solicita si bonusurile neincasate, potrivit sursei citate.

Sumele totale solicitate de fiecare dintre cei cinci fosti administratori sunt de ordinul a zeci de mii de euro, putand ajunge pana la aproape 100.000 euro.

Consiliul de Administratie al Tarom, format din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu, a fost revocat de AGA Tarom in noiembrie, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

Noul Consiliu de Administratie este format din Dante Stein - fost consilier al premierului, Manuel Donescu - secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing si Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism. Ulterior, CA-ul a fost completat de Ovidiu Petrisor Artopolescu si Constantin Sebesanu.

Artopolescu este membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, facand parte si din Consiliul de Administratie al CFR. Sebesanu este la randul sau membru CA al companiei care administreaza reteaua feroviara.

Cei cinci fosti administratori sunt reprezentati de Zamfirescu Racoti & Partners, in timp ce Tarom va fi asistata de Tuca Zbarcea & Asociatii.