"Oferind sapte rute pentru iarna 2015, Ryanair va deservi inca 415.000 clienti la Bucuresti in acest an, atingand un total de 700.000 si dublandu-si astfel traficul pentru Bucuresti", a declarat David O’Brien, directorul comercial al companiei aeriene.

Zborurile catre Roma (Ciampino) vor fi operate de doua ori pe zi, cele catre Milano (Bergamo) o data pe zi, iar catre Bologna vor fi operate cinci curse saptamanal.

Ryanair opereaza in prezent patru zboruri din Bucuresti, catre Bruxelles (Charleroi), Dublin, Londra (Stansted) si Madrid.

"Ryanair va creste in Bucuresti, dar dificultatile cu structura taxelor incurajeaza compania sa zboare pe rute existente - Madrid, Roma, Bologna, Milan", a spus O’Brien, adaugand ca, pentru cresterea traficului, aeroportul trebuie sa implementeze masuri de stimulare pentru companiile aeriene.

Traficul aerian pe cele doua aeroporturi din Bucuresti a crescut cu 8,8% anul trecut, pana la nivelul record de 8,32 milioane pasageri, iar numarul miscarilor aeronavelor a avansat cu 6,3%, la 102.048 de aterizari si decolari. Din total, pe aeroportul Henri Coanda din Otopeni s-au inregistrat 8,31 milioane pasageri si 91.788 de miscari de aeronave.

Ryanair are peste 1.600 de zboruri zilnic si opereaza din 73 de baze, conectand 190 de destinatii din 30 de tari. Compania estimeaza ca va transporta peste 100 milioane pasageri la nivelul acestui an.