"In contextul recentelor articole din mass-media, Consiliul de Administratie al Ryanair Holdings doreste sa clarifice ca nu a analizat si nici nu a aprobat vreun proiect privind zborurile transatlantice si nici nu intentioneaza sa faca acest lucru”, a anuntat operatorul aerian joi seara intr-un comunicat.

Declaratiile de joi contrasteaza cu pozitia companiei de marti, cand Ryanair a anuntat aprobarea unui plan de afaceri pentru cresterea veniturilor, inclusiv prin lansarea de zboruri transatlantice low cost, cu un pret de pornire de 10 lire sterline (14 dolari), fara taxe.

"Dorim sa oferim zboruri low-cost intre 12-14 orase din Europa si 12-14 orase din SUA. Avem un plan de afaceri, dar acesta depinde de obtinerea de aeronave viabile, iar estimarea noastra este ca acest lucru se va intampla peste 4 sau 5 ani", se arata intr-un comunicat al grupului irlandez remis marti.

Reprezentantii Ryanair nu au oferit explicatii pentru anunturile contradictorii. Potrivit Financial Times, citat de Mediafax, directorul general al operatorului, Michael O'Leary, a dat vina pe lipsa de comunicare din cadrul companiei. O'Leary a spus ca nu a avut cine sa retracteze comunicatul de marti, fiind Ziua Sfantului Patriciu (St. Patrick’s Day), iar subiectul nu a fost discutat pana la sedinta CA de joi.

Nu este pentru prima data cand operatorul low-cost irlandez a facut anunturi care au atras atentia, inrte acestea numarandu-se introducerea biletelor de avion in picioare, eliminarea copilotilor sau taxarea mersului la toaleta in timpul zborului.