Actiunile Ryanair au crescut cu 10%, dupa ce compania a anticipat ca profitul pentru anul fiscal care se va incheia pe 31 martie va fi cu cel putin 100 de milioane de euro peste estimarile initiale. Anuntul Ryanair are loc la doar cateva zile dupa ce Air France-KLM Group si Deutsche Lufthansa au avertizat ca avansul economic slab ar putea sa afecteze cererea.

Directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, a dus o politica de atragere a clientilor corporatisti, in cadrul eforturilor de a readuce profitul companiei pe crestere, in urma primului declin inregistrat in anul fiscal anterior.

O’Leary a declarat luni ca nu exista niciun indiciu ca problemele economice vor influenta negativ cererea pentru transporturile aeriene cu discount ci, dimpotriva, vor actiona in favoarea operatorului aerian din Dublin.

Potrivit noilor estimari, profitul net anual va atinge in acest an 750-770 milioane de euro, peste nivelul anticipat anterior, de 620-650 milioane euro.

Air France-KLM a anuntat la sfarsitul lunii octombrie ca greva de doua saptamani a pilotilor a sters 330 de milioane de euro din profitul companiei. Angajatii companiei s-au opus planului de extindere a operatiunilor low-cost, iar rezervarile de bilete pentru trimestrul patru sunt sub asteptari.

Lufthansa a redus estimarile de profit pentru 2015, pentru a doua oara in ultimele sase luni, din cauza problemelor economiei europene si a unei serii de greve ale angajatilor, din cauza modificarii beneficiilor pentru pensionare.