Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au facut, vineri, 30 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Suceava, Iasi, Cluj, Dolj si Brasov, la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), la Directii de Drumuri si Poduri si la firme, intr-un dosar in care sunt vizate mai multe persoane care in perioada 2008-2014 ar fi comis fapte asimilate celor de coruptie.

Anchetatorii au facut perchezitii si la resedinta din municipiul Iasi a consilierului municipal Marius Eugen Ostaficiuc (PSD), acesta avand si functia de director adjunct comercial la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi. De asemenea, au fost facute perchezitii la locuinta din Iasi a lui Marius Constantin Patrascu, patronul unei firme de transport, potrivit unor surse judiciare.

Din documentele anchetatorilor, obtinute de MEDIAFAX, in acest dosar a fost inceputa urmarirea penala in rem, pentru abuz in serviciu, privind influentarea rezultatelor unor licitatii de atribuire a unor contracte de catre CNADNR. Contractele vizau servicii de reparare si intretinere a unor autoturisme din dotarea Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Iasi, Brasov, Craiova si Bucuresti.

In cauza ar fi implicate mai multe firme, printre care SC Eurospeed SRL, SC RO Maryo SRL, SC Rodna Trans SRL, SC Manolo SRL, SC Ram Europe SRL, SC Tig for Serv SRL si SC Olflav Impex SRL, potrivit documentelor citate.

Directia Nationala Anticoruptie a aratat, intr-un comunicat de presa, ca cercetarile vizeaza "suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2008-2014".