Omul de afaceri Dan Besciu a intrat in sediul DIICOT sub escorta politiei. Patron al firmei EuroConstruct 98 Trading, beneficiara mai multor contracte cu statul, Besciu a fost chemat sa dea explicatii in legatura cu licitatiile castigate la CNADNR. Nu a fost singurul.

Alti sapte oameni de afaceri care detin companii de constructii printre care si Dragos Nedelcu sau Peter Praher sunt suspectati ca au pagubit statul cu 34 de milioane de lei. Cu totii ar fi semnat contracte cu CNADNR, CFR sau Apa-Canal Ilfov, pe care le-ar fi supraevaluat.

Dupa ce obtineau contractele de infrastrutura feroviara sau rutiera, oamenii de afaceri, spun procurorii, derulau lucrarile in mod pagubos. Adica umflau cheltuielile, iar diferentele de bani le virau in conturile societatilor controlate de ei. Apoi aceste sume erau retrase pentru achizitionarea unor imobile in centrul Bucurestiului, vacante exotice si cumparaturi de lux.

Doua dintre contracte, spun procurorii, sunt cele cu SC Apa Canal ilfov, care anunta ca a pus la dispozitia procurorilor toate documentele solicitate.

Apa Canal: "Numele companiei noastre nu are nicio legatura cu presupusele activitati ilegale care fac obiectul dosarului instrumentat de DIICOT."

In Bragadiru, firma care a castigat contractul a tras conducte de apa.

Anchetatorii spun ca sumele platite de SC Apa-Canal ar fi fost umflate, iar statul a pierdut 14 milioane de lei.