La inceputul sedintei Guvernului, Ponta a cerut informatii referitoare la situatia creata pe Autostrada Bucuresti-Constanta, la punctul de taxare a trecerii pe Podul Cernavoda, aratand ca Guvernul a eliminat obligativitatea platii taxei in week-end, pentru a evita producerea aglomeratiei, dar cozile la punctul de taxare se formeaza din nou incepand de luni.

El a cerut ca problema sa fie rezolvata cat mai repede, astfel incat statul sa poata incasa taxa de traversare a podului peste Dunare, iar soferii sa poata circula pe autostrada in conditii normale.

"Vara asta trece asa, cu faptul ca am scos taxa ca se faceau cozile alea...Ne batem joc de oameni, avem autostrada, doua ore Bucuresti-Constanta si doua ore stau la bariera.Va rog frumos, impreuna cu CNADNR sa faceti un proiect pe care sa-l imprementam in toamna asta, cel mai tarziu in primavara, ca sa nu ne trezim vara viitoare ca iarasi avem probleme si trebuie sa ridicam barierele", i-a spus Ponta lui Sova, potrivit Mediafax.

La finele lunii iunie, autoritatile au decis ca soferii nu vor mai fi obligati sa achite taxa pentru Autostrada Bucuresti-Constanta, facilitate care va fi aplicata in week-end, in zilele de vineri, sambata si duminica, pe durata verii din acest an, astfel incat sa fie evitate cozile la statia de taxare.

Obligativitatea platii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminata, pentru sfarsitul de saptamana, prin ordin al ministrului delegat pentru Infrastructura, in subordinea caruia functioneaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, la solicitarea premierului Victor Ponta.

Decizia a fost luata dupa ce presa a relatat ca in minivacanta de Rusalii soferii au fost obligati sa astepte si doua ore pentru a putea plati taxa de autostrada la statia Fetesti, randul de masini intanzindu-se pe 20 de kilometri.