Podul Barbu Vacarescu e gata, dar pana sa fie deschis circulatiei, va trebui sa treaca proba rezistentei. Cine voia sa traverseze cartierul Aviatiei din Bucuresti avea nevoie de mult carburant si timp.

Intr-o zi de vacanta, intr-un interval orar mai putin aglomerat, am facut cu masina 8 minute de pe strada Moeciu, de la Cimitirul Herastrau pana la podul Pipera. Am stat blocati in trafic si am fost nevoiti sa o luam pe rute ocolitoare, ca sa ajungem la destinatie. Intr-o zi obisnuita din an, acest traseu este parcurs de soferi chiar si in 40 de minute.

Calvarul dureaza deja de mai bine de vreo 5 ani. Miile de romani care au ales sa se mute in Pipera stiu cat de greu era sa plece dinspre Bucuresti inspre nord. Astazi, pentru prima data, vom trece peste intersectie in loc sa stam la semafoare.
Cat ne-a luat? Doua minute si 16 secunde, in conditiile in care am mers cu grija printre muncitori. Iata ca se poate sa ajungi in Pipera intr-un timp mai mult decat decent. Reprezentantii primariei se lauda ca inceputul lui 2012 va pune capat acestui calvar.

Lucrarile la podul Barbu Vacarescu au inceput in octombrie, anul trecut. Constructorii s-au plans la un moment dat ca primaria nu ii plateste. Acest lucru a intarziat finalizarea lucrarilor.

Citeste si:

Romania turistica in 2011. De la clipuri pe CNN si Eurosport, la vampirii din Twilight

Raspberry Pi, computerul de 25 de dolari care va schimba lumea