In Capitala, pretul mediu afisat pentru un apartament cu doua camere, amplasat intr-un bloc cu opt etaje, construit dupa anul 1977, este de 1.390 euro/metru patrat, cu 7% mai mult fata de pretul unui apartament similar dintr-un bloc cu patru etaje (1.298 euro/metru patrat) si cu 20% mai mare decat pretul mediu al unei locuinte aflate intr-un imobil cu zece etaje (1.159 euro/metru patrat).

Cele mai piperate, apartamentele din blocurile cu opt etaje

Apartamentele cu doua camere din blocurile cu opt etaje raman cele mai scumpe si in cazul imobilelor construite inainte de 1977. In acest caz, pretul mediu afisat pentru un apartament cu doua camere este de 1.225 euro/metru patrat, cu 6% mai mult fata de pretul unui apartament similar dintr-un bloc cu patru etaje (1.155 euro/metru patrat) si cu 11,5% mai mult fata de un apartament dintr-un imobil cu zece niveluri (1.099 euro/metru patrat).

“Zonele cu cele mai multe anunturi de vanzare in imobile cu opt etaje sunt Unirii (408 oferte), Vitan Mall (159) si Dristor (156). Acestea sunt zone care beneficiaza de acces facil catre centrul orasului, iar blocurile nu sunt foarte vechi”, este de parere Adrian Erimescu, directorul general al www.imobiliare.ro.

In Brasov, pretul mediu afisat pentru apartamentele cu doua camere din blocurile cu opt etaje este de 973 euro/metru patrat, cu 10,8% mai mare fata de preturile apartamentelor din imobilele cu patru etaje (878 euro/metru patrat) si cu 10% mai ridicat fata de preturile locuintelor din blocuri cu zece etaje (885 euro/metru patrat).

Apartamentele din blocurile cu opt etaje sunt cele mai scumpe si in Cluj-Napoca. Pentru un apartament cu doua camere, pretul mediu afisat este de 1.034 euro/metru patrat, cu 3,5% mai mult fata de pretul locuintelor din imobile cu patru etaje (999 euro/metru patrat) si cu 3,9% mai mult decat pretul apartamentelor aflate in blocuri cu zece niveluri (995 euro/metru patrat).

In Constanta, pretul mediu pentru un apartament cu doua camere dintr-un bloc cu opt etaje este de 1.003 euro/metru patrat, cu 5,2% mai mult fata de pretul mediu pentru un apartament similar dintr-un imobil cu patru niveluri (953 euro/metru patrat) si cu 10,9% mai mult fata de pretul mediu al unui apartament cu doua camere dintr-un bloc cu zece etaje (904 euro/metru patrat).

Pentru o locuinta cu doua camere amplasata intr-un imobil cu opt niveluri, pretul mediu afisat este de 911 euro/metru patrat, cu 16,2% mai mult fata de pretul mediu al unui apartament dintr-un imobil cu patru etaje (784 euro/metru patrat) si cu 14,9% mai mult fata de pretul unui apartament similar aflat intr-un imobil cu zece niveluri (793 euro/metru patrat).

Lansat in luna iunie 2000, www.imobiliare.ro cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.