La aceasta suma, pretul pe metru patrat al terenului este de 224 euro, de doua ori mai mic fata de cel la care a fost evaluat initial. La primele doua licitatii, ANAF a cerut un pret de 23,5 milioane lei (5,6 milioane euro) pentru cele 1,25 hectare de teren, scrie Mediafax.

Potrivit Ziarului Financiar, Becali a vandut la finele anului trecut tot in zona Pipera un teren de circa 2 hectare pentru 10 milioane de euro, rezultand un pret de 500 euro pe metru patrat.

Directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Ilfov, Marinel Rizea, a declarat miercuri ca Becali datoreaza in prezent ANAF suma de 9,7 milioane de lei, reprezentand majorari si penalitati de intarziere pentru neplata TVA la tranzactii imobiliare incheiate in perioada 2005-2009.

In decembrie 2009, ANAF a stabilit ca omul de afaceri datoreaza bugetului de stat 6,3 milioane de lei pentru neplata TVA, insa in timp majorarile si penalitatiile de intarzierile au dus soldul la aproape 16 milioane de lei.

Potrivit lui Rizea, Becali a depus la inceputul acestui an la ANAF deconturi de TVA pentru compensarea sumei de baza, astfel ca suma datorata a scazut la 9,7 milioane de lei.

Pentru recuperarea datoriei la stat, Fiscul a pus sechestru asupra unui teren situat in zona Pipera-Tunari, cu o suprafata de 1,25 hectare. Terenul a fost scos la vanzare pentru 23,5 milioane de lei (5,6 milioane euro), insa la acest pret nu a fost gasit niciun cumparator in primele doua licitatii, din martie si mai.

La a treia licitatie, organizata saptamana trecuta, suma ceruta a fost redusa cu 25%, potrivit legii, dar nici de aceasta data nu au fost oferanti.

O noua licitatie va avea loc la inceputul lunii septembrie, cand pretul va fi cu 50% sub cel din evaluare, respectiv 11,75 milioane de lei (2,8 milioane euro). Daca ANAF incaseaza pe teren mai mult decat datoreaza Becali, atunci diferenta va fi returnata omului de afaceri.

Rizea a explicat ca pretul de vanzare al terenului nu poate scadea sub jumatate din evaluarea initiala, iar in cazul in care nici la licitatia din septembrie nu va fi niciun cumparator, atunci terenul poate fi reevaluat.