Ioan Rus, ministru al Transporturilor de trei luni, recunoaste ca in Romania s-a construit mai lent decat fusese planuit la inceputul anului, iar CNADNR este acum intr-o situatie incredibila: are mai multi bani decat poate cheltui.

"Probabil ca noi aveam bugetate cofinantare pentru 100 de km, stim ca sunt 60, inseamna ca 40% din cofinantarea aceea o putem disponibiliza pentru alte ministere, ca nu ne-am facut treaba corespunzator”, recunoaste Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Pana la sfarsitul anului vor fi gata lotul 3 de pe autostrada Orastie-Sibiu si autostrada Nadlac-Arad. Pentru 2015, Compania Nationala de Drumuri isi propune sa dea in exploatare de trei ori mai multe autostrazi, adica 180 de kilometri.

Rectificarea bugetara a Guvernului urmeaza sa fie adoptata marti. Este a doua din acest an. Fondul de rezeva la dispozitia premierului va fi suplimentat cu 500 de milioane de lei. In schimb vor fi taiate 4 miliarde de lei de la cofinantarea proiectelor europene.

In afara de Departamentul pentru Marile Proiecte si Ministerul Transporturilor, pierd bani la rectificare Ministerul Agriculturii, Finantele si Ministerul Sanatatii.

Cei mai multi bani in plus ii vor primi Ministerul Muncii, cel al Dezvoltarii, Ministerul de Interne, cel al Apararii si Ministerul Justitiei. Primariile vor primi peste 2 milarde de lei.