Decizia a fost luata in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, intrunita miercuri, 8 mai, pentru intregirea echipei formate pana la acel moment din sase membri, alesi in luna octombrie a anului trecut.

"Domnul Nicolae Demetriade vine cu o bogata experienta in aviatie si o foarte buna cunoastere a companiei Tarom, fapt care ne consolideaza echipa", a declarat Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al operatorului.

Nicolae Demetriade a absolvit Academia de Studii Economice (ASE) in anul 1970 si are peste 40 de ani de experienta in industria de aviatie si de turism. A ocupat diverse functii de conducere in cadrul Tarom in perioada 1981-2002, intre anii 2001-2002 fiind si director general al companiei. In prezent, el este presedintele agentiei de turism World Travel, care reprezinta in Romania si Republica Moldova grupul de companii Royal Caribbean, Celebrity Cruises si Azamara.

Tarom a incheiat primele trei luni pierderi de 49 milioane lei, in scadere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut si sub cele bugetate, de 78 milioane lei.

Planul de management al companiei detinute de Ministerul Transporturilor prevede pentru acest an pierderi de 143 milioane lei si de 18 milioane lei pentru 2014. In baza planului de management, Tarom a initiat in martie un program de retragere voluntara a personalului, vizand reducerea personalului cu 10% pana la finele anului.

Compania urmareste de asemenea o crestere a numarului de pasageri transportati cu 100.000 pe an, de la 2,3 milioane in acest an la 2,6 milioane in 2016, si o majorare a gradului de incarcare a aeronavelor, de la 68% in acest an la 75% in 2016.