• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintia a reziliat oficial contractul cu Tarom pentru avionul VIP

Presedintia a reziliat oficial contractul cu Tarom pentru avionul VIP

Contractul incheiat de Presedintie cu Tarom in 2010 pentru inchirierea avionului Airbus 310, botezat "aeronava VIP", a fost reziliat la sfarsitul lunii martie, in urma disputei publice dintre presedintele Traian Basescu si ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, informeaza Gandul.

"Contractul este reziliat in acest moment. Tarom nu mai are nicio obligatie fata de Administratia Prezidentiala", a explicat pentru "Gandul" Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al companiei nationale de transport aerian.
 
Ruperea legaturilor cu Tarom este confirmata si de Presedintie. "A doua zi dupa conferinta de presa in care s-a vorbit despre acest lucru, s-a trimis o adresa Tarom in care Administratia Prezidentiala a anuntat ca nu mai doreste continuarea acestui contract", spune Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui.
 
Potrivit informatiilor "Gandul", Presedintia nu este in acest moment in discutii cu nicio alta companie aeriana privata pentru inchirierea unei aeronave in regim charter. Variantele luate in calcul la Palatul Cotroceni pentru deplasarile externe din urmatoarele 2-3 luni ale lui Traian Basescu sunt cursele de linie, iar, pentru situatii de urgenta interne, cele doua avioane sau elicopterele armatei.

17 aprilie 2013 19:34
Modifică setările cookies