• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pilotul de la Tarom, prins baut inaintea cursei Londra-Bucuresti, condamnat la 3 luni cu suspendare

Pilotul de la Tarom, prins baut inaintea cursei Londra-Bucuresti, condamnat la 3 luni cu suspendare

Pilotul cursei Tarom Londra-Bucuresti, anulate in 6 februarie dupa ce autoritatile aeroportuare au descoperit ca era sub influenta bauturilor alcoolice, a fost condamnat de instanta britanica la trei luni de inchisoare cu suspendare, informeaza Mediafax. Judecatorul a luat aceasta decizie tinand cont de cariera acestuia.

Radu Cristea, pilot comandant Aibus 318, angajat al companiei Tarom, pus sub acuzatie de autoritatile britanice pentru ca s-ar fi aflat sub influenta bauturilor alcoolice in 6 februarie, inaintea efectuarii cursei Londra-Bucuresti, a fost condamnat de judecatorul Jonathan Lowen la trei luni cu suspendare, arata Sindicatul Pilotilor de Linie din Romania intr-un comunicat de presa citat de Mediafax, citand informatiile publicate de Daily Mail.
 
Totodata, instanta a dispus ca pilotul Radu Cristea sa fie monitorizat 12 luni, in baza planului de monitorizare si reabilitare ce ar trebui sa se regaseasca in programul companiei Tarom.
 
Conducerea Sindicatului Pilotilor de Linie a precizat ca sentinta nu il restrictioneaza pe Radu Cristea in niciun fel asupra dreptului de a-si desfasura activitatea de zbor si nu a vizat o restrictie in cazul licentei de zbor, singura mentiune fiind facuta numai pentru cazul in care acesta va recidiva in cele 12 luni de monitorizare.
 
Cursa Tarom Londra-Bucuresti din 6 februarie a fost anulata dupa ce, la un control de rutina, autoritatile aeroportuare londoneze au descoperit ca pilotul se afla "in incapacitate fizica". Pasagerii au primit asistenta si au fost rerutati pe alte zboruri din 6 februarie, pentru a ajunge la destinatii.

12 aprilie 2013 10:18
Modifică setările cookies