"Am mai fost acum 4 saptamani. Atunci nu am fost absolut deloc multumit de ceea ce am vazut la nivel de mobilizare. Acum este cu totul altceva. Schimbari au fost si sunt in bine. Sunt statii care sunt foarte avansate pe partea de finisare care se observa, si pe partea de structura este clar, tunelele sunt racordate. Eu consider ca termenul pe care l-am fixat impreuna cu constructorii, mijlocul anului 2017 pentru a circula cu metroul, este realist. Initial acest termen fusese impins pana la sfarsitul anului 2017, dar din punct de vedere al Ministerului Transporturilor acest termen nu este acceptabil", a spus Costescu.

In ceea ce priveste zona Eroilor, seful de la Transporturi a afirmat ca se cauta o solutie partiala pentru deblocarea statiei si a zonei.

"La Eroilor este o speta mai complicata. Si acolo incercam. Acolo este vorba de blocarea unui nod important de circulatie in Bucuresti si acolo se cauta solutii. Vom veni macar cu o solutie partiala de deblocare a statiei Eroilor si a zonei", a explicat Costescu.

La randul sau, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a subliniat ca in zona Eroilor se lucreaza in prezent la strapungerea peretelui spre firul 1 al Magistralei 1 de metrou, iar pana pe 15 iulie se va muta scutul Varvara pe firul 2.

"La Eroilor se lucreaza acum la strapungerea peretelui spre firul 1 al Magistralei 1 de metrou. Pana pe 15 iulie se va muta scutul Varvara pe firul 2, acolo unde au fost probleme, unde a existat incidentul acela tehnic. Acesta se va muta pana pe 15 iulie pe postamentul care deja este pregatit, se va camasui cu beton si va incepe excavarea asa incat pana la 15 august va strapunge firul de pe Magistrala 1 si va fi mutat din nou pentru a continua excavarea spre putul de scoatere scut spre Opera. Totodata, celalalt scut va strapunge peretele si va iesi fiind mutat ulterior pe firul 2 pentru a excava pe sub Dambovita. Ele merg in paralel. Noi am luat in calcul ca excavarea sa se realizeze pana spre finele anului", a subliniat seful Metrorex.

Proiectul "Linia de metrou Magistrala 5: Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomitei" se incadreaza in Programul Operational Sectorial - Transport, Axa prioritara 2 - Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport si in Domeniul major de interventie 2 - Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii feroviare nationale si a serviciilor pentru calatori.