Cele mai avansate statii sunt Valea Ialomitei, unde lucrarile la structura de rezistenta au fost realizate in proportie de 99%, Romancierilor - 90%, Drumul Taberei 34 - 90% si statia Favorit - 93%. 

"Magistrala M5 de metrou este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura urbana din Romania, iar odata cu punerea in functiune, estimata pentru sfarsitul anului 2016, isi propune transportul unui numar de circa 64.000 calatori pe zi. Imbunatatirea confortului calatorilor si a eficacitatii traficului se va realiza printr-un sistem de transport ce va imbunatati durata de deplasare pe coridorul deservit, de la 32 de minute la 12 minute, cu o crestere a vitezei comerciale de la 13 kilometri/ora la 36 kilometri/ora", precizeaza Metrorex. 

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 km si zece statii: Eroilor, Academia Militara, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomitei, Valea Argesului si Raul Doamnei.

Proiectul Magistralei 5 de metrou este finantat din fonduri structurale nerambursabile in cadrul Programului Operational Sectorial - "Transport" 2007 - 2013.