Autostrada Pitesti-Sibiu, parte din Autostrada Bucuresti-Nadlac (A1) ar permite traficul neintrerupt pe autostrada intre Capitala si frontiera cu Ungaria.

Autostrada de circa 123 kilometri ar fi prima care ar trece muntii, facand legatura intre Muntenia si Transilvania, peste Muntii Carpati. Autostrada a suferit mai multe amanari in ultimii ani din cauza efectuarii mai multor studii asupra celor cinci variante de traseu.

CNAIR a decis in decembrie 2016 suspendarea pentru trei luni, pana in prima luna a primaverii, a contractului de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitesti, pentru ca iarna nu se pot efectua investigatii de teren.

Ministerul Transporturilor a anuntat vineri ca, in cel mai scurt timp, urmeaza sa fie scoase la licitatie sectiunile 1 si 5 ale autostrazii. Ministrul Razvan Cuc a subliniat ca, atat la minister cat si la CNAIR, se lucreaza intensiv astfel incat ”proiectele sa aiba o coerenta in implementare”.

”In perioada imediat urmatoare se vor redeschide santierele, iar prioritatea noastra ramane monitorizarea constanta a derularii acestor proiecte”, a declarat Razvan Cuc, citat in comunicat.

Citeste si: Compania de Autostrazi a avizat traseul pentru autostrada Sibiu-Pitesti. Pe unde va trece drumul de 123 km si cand ar putea fi gata

Cuc, impreuna cu reprezentanti ai CNAIR, a facut vineri o vizita in judetul Arges, unde a purtat discutii in acest sens cu reprezentanti ai autoritatilor locale si cu parlamentari argeseni.

CNAIR a avizat, in noiembrie anul trecut, traseul pentru ultimele doua sectiuni ale autostrazii Sibiu-Pitesti.

Traseul intreg al Autostrazii Sibiu-Pitesti, in lungime de circa 123 de kilometri, este: Sectiunea 1, Sibiu-Boita, de la km 0 la km 15+000, asigura legatura intre DN 7 (defileul Vaii Oltului) prin continuarea autostrazii existente; Sectiunea 2, Boita-Racovita, de la km 15+000 la km 43+000, leaga localitatea Boita cu localitatea Racovita; Sectiunea 3, Racovita-Valeni, de la km 43+000 la km 72+000, asigura continuitatea autostrazii prin Valea Baiasului, facand conexiunea dintre Defileul Oltului si Defileul Vaii Topologului; Sectiunea 4, Valeni - Curtea de Arges, de la km 72+000 la km 90+000, traverseaza Valea Topologului, face legatura cu localitatea Curtea de Arges; sectiunea 5, Curtea de Arges-Pitesti, de la km 90+000 la km 123+037, leaga localitatea Curtea de Arges cu orasul Pitesti si autostrada existenta, prin Valea Argesului, si sectiunea 6, care consta in reabilitarea a 14 km drum national, respectiv DN 73C, fiind drum de legatura intre nodul rutier Tigveni si Ramnicu Valcea, precum si constructia a 2,5 km de drum nou.

Autoritatile de la acea vreme declarau ca la finele anului 2021 se va putea circula pe aceasta autostrada.