Premierul Emil Boc a avut, luni, o intalnire cu reprezentantii companiei americane Bechtel, constructorul autostrazii Brasov-Bors, denumita "Autostrada Transilvania", acestia dorind sa afle daca Executivul este dispus sa continue in acest an lucrarile la autostrada.

"Se vor gasi solutii financiare din perspectiva rectificarii bugetare, ca sa fie pastrate locurile de munca si sa continue lucrarile", a spus Boc.

Protocolul va viza finalizarea a aproximativ 20 de kilometri in total pe doua tronsoane, Turda-Campia Turzii si Gilau-Nadaselu din judetul Cluj, precum si pastrarea a 1.200 de muncitori reprezentand doua treimi din totalul angajatilor, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, citat de Mediafax.

"Pana la sfarsitul lunii martie vom discuta un protocol, la fel ca anul trecut. Din pacate, nu avem inca un buget si nu ni s-a comunicat o suma pentru lucrarile care vor fi efectuate in acest an. Primul ministru este interesat sa lucram cam 10 kilometri din portiunea Turda-Campia Turzii si alti zece pe tronsonul Gilau-Nadaselu. Noi am propus sa finalizam si viaductul de la Suplacu de Barcau, dar totul depinde de bugetul pe care il va avea Guvernul", a precizat Sgarcitu.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a primit, luni, de la Bechtel o notificare privind disponibilizarea a peste 1.900 de angajati de pe santierul Autostrazii Transilvania, incepand cu luna aprilie, insa institutia a avertizat compania ca nu a respectat procedura legala de concediere colectiva.

Cititi mai mult AICI pe www.mediafax.ro!