"Pentru finantare nu trebuie planuri, trebuie bani. Inca de anul trecut le-am spus celor de la Bechtel ca in 2009 vor lucra pentru ca nu prea sunt proiecte cu finantare europeana nerambursabila (...) si ca din 2010 prioritatile vor fi proiectele cu cofinantare a fondurilor nerambursabile de la UE", a spus Berceanu, citat de Mediafax.

El a precizat ca problema fondurilor pentru Autostrada Transilvania este imposibilitatea de a cheltui bani peste nivelul prevazut in bugetul pe 2010.

Berceanu a comparat situatia cu tinerea unei cure de slabire. "E ca cineva care e la cura de slabire si, chiar daca are in frigider, nu are voie. Sau cineva care e bolnav de diabet. Chiar daca are niste bomboane prin casa, pentru el nu e voie", a spus ministrul.

Constructorul Autostrazii Brasov-Bors, compania Bechtel, a anuntat, saptamana trecuta, ca ar putea face concedieri colective din cauza neonorarii datoriilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in valoare de 214 milioane de euro.