Aceasta companie low cost si-a suspendat toate zborurile, iar licenta i-ar putea fi revocata inca de duminica de catre ENAC, autoritatea aviatiei civile, "pentru incapacitate manifesta" de a-si garanta operatiunile, a anuntat presa locala.

Windjet s-ar fi confruntat cu probleme de aprovizionare cu carburant si ar fi fost nevoita sa restituie avioane aflate in leasing unei societati din Irlanda, lucru care ar fi precipitat intreruperea zborurilor.

Potrivit ENAC, aproximativ 300.000 de pasageri au facut rezervari, pana in octombrie, pentru zboruri cu Windjet.

Windjet si-a incetat zborurile dupa intreruperea de catre Alitalia a unor negocieri care durau de mai multe luni, in vederea cumpararii companiei low cost care se confrunta cu dificultati.

Cele doua companii isi atribuie reciproc responsabilitatea acestui esec, Windjet suspectand Alitalia ca a intarziat negocierile pentru a scadea pretul, in timp ce Alitalia afirma ca Windjet "nu satisface conditiile cerute" pentru a duce operatiunea la bun sfarsit.

Ministrul Dezvoltarii Economice Corrado Passera i-a convocat pentru marti pe conducatorii celor doua companii si reprezentanti ENAC, in contextul in care un faliment Windjet inseamna pierderea a 500 pana la 800 de locuri de munca.