Daca Vneseconombank (Banca pentru activitati economice externe) va acorda finantarea, Malev ar putea relua zborurile de pe aeroportul din Budapesta, a relatat agentia rusa ITAR-TASS, citata de Novinite.

Surse apropiate situatiei au declarat ca au existat dificultati in procesul negocierilor, iar discutiile vor fi reluate in aceasta saptamana la Moscova si Budapesta.

Malev este al doilea transportator european care a fost nevoit sa opreasca activitatea, in decurs de o saptamana. Spanair, cu sediul in Barcelona, a oprit zborurile pe 27 ianuarie, punand in dificultate 23.000 de pasageri.

Un purtator de cuvant al Malev a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca 2.080 de angajati ai companiei, reprezentand 75% din totalul personalului, vor fi concediati. Compania aeriana, impovarata de datorii, a oprit zborurile dupa 66 de ani de activitate.

Falimentul nu a fost inca declarat oficial, iar autoritatile de la Budapesta vor sa relanseze compania, intrucat falimentul Malev ar impune plata unei despagubiri uriase, de circa 1.000 de miliarde de forinti (3,4 miliarde de euro), grupului german Hochtief, care opereaza aeroportul international din Budapesta.

Malev era principalul utilizator al aeroportului, asigurand un trafic de trei milioane de pasageri si 40% din veniturile aeroportului.