Romania este tara in care se sta la coada. Nu avem autostrazi, nu avem bani, nu accesam fonduri dar, paradoxal, infrastructura romaneasca a inghitit in ultimii ani miliarde de euro. Avem doar 332 de kilometri de autostrada.

Centura Aradului. Intre Arad si Vama Nadlac sunt 39 de kilometri si de multe aici se formeaza o coada pe tot atatia kilometri.

Duminica, la "Romania, te iubesc!" vom merge in locurile pe care demult trebuia sa treaca o autostrada. Cozi de kilometri intalnesti pe mai toate drumurile. Intre Deva si Orastie, la Sebes, pe Centura Bucurestiului si in multe alte zone.

Pe Autostrada Transilvania am platit pana acum 26 de milioane de euro pe kilometru. Au construit americanii de la Bechtel 50 de kilometri in 7 ani. In doar 2 ani, in Albania, aceiasi americani au taiat muntii in doua, cu o autostrada de 15 milioane de euro pe kilometru.

Si noi am fi putut sa cosntruim autostrazi. Cu bani europeni. Cei care raspund de soarta drumurilor ridica din umeri.

La "Romania, te iubesc!" vine cu marturii socante fostul director al departamentului juridic din Compania de Autostrazi, Alin Goga.

Care este viteza medie pe drumurile noastre si cat iti ia sa traversezi Romania, de la un capat la altul, cate milioane de euro s-au pierdut pana acum si care este ritmul lucrarilor pe autostrazile noastre aflati duminica, la "Romania, te iubesc!".