Ce impact are majorarea salariului minim in costurile unui antreprenor: 1,3 milioane de angajati sunt platiti cu salariul minim pe economie

In prezent, valoarea salariului minim pe economie este de 975 de lei brut pe luna, ceea ce inseamna ca o companie cu 100 de salariati platiti la acest nivel are o masa salariala lunara de aproape 120.000 de lei, aceste costuri incluzand atat taxele aferente angajatorului, cat si ale angajatului. Incepand cu luna iulie a acestui an, salariul minim se va majora cu 7,7%, pana la 1.050 de lei brut pe luna, ceea ce inseamna ca masa salariala pe care angajatorii cu 100 de salariati platiti la nivelul minim va ajunge la peste 129.000 de lei pe luna, potrivit calculelor Ziarului Financiar.

Toate cele patru societati de asigurare care domina piata RCA au probleme

Toate cele patru societati de asigurare care domina piata RCA au probleme. Astra si Carpatica sunt in procese de redresare financiara, Euroins domina autoritar topul reclamatiilor, in timp ce City Insurance, noua vedeta a domeniului, este controlata de Autoritatea de Supraveghere Financiara si are probleme cu plata daunelor provocate de romanii din strainatate, potrivit www.capital.ro.

Greseala elementara pe care romanii o fac la serviciu. Ce se intampla daca mancam pe fuga, in fata calculatorului

Doua treimi dintre salariatii romani iau pranzul pe fuga sau, mai rau, sar peste el. La aceasta concluzie au ajuns autorii unui studiu recent. Potrivit acestora, oamenii nu inteleg care sunt beneficiile unei pauze pentru masa de la jumatatea zilei, ori nu se pot bucura de ea din cauza programului de la serviciu. Specialistii in nutritie ne avertizeaza ca acest obicei nesanatos poate conduce in timp la aparitia unor boli cronice precum gastrita, ulcerul sau diabetul, noteaza www.stirileprotv.ro.

Beraria H si-a lansat brandul propriu de bere si vrea sa vanda lunar 12.500 de halbe

Beraria H, cea mai mare berarie din sud-estul Europei cu un total de circa 3.000 de locuri la interior si exterior, si-a lansat brandul propriu de bere, „Berea H“. Oficialii companiei vor ca intr-un an una din cinci-sase beri vandute sa fie Berea H. Incasarile din marca proprie dupa primul an ar putea ajunge la 1,8 milioane de lei (400.000 de euro), scrie Ziarul Financiar.

Televizorul te spioneaza sau cum BitDefender ia cu asalt intreaga lume

Florin Talpes, fondatorul Bitdefender si grupului de firme Softwin, gandeste o traducere a „noului trend”: Internet of Things.Nu este doar o dilema pur lingvistica ci, insista el, sigur pe sine, Internet-ul lucrurilor conectate la Web vor deveni obisnuinta – aparatul de aer conditionat, frigiderul, televizoarele si o pleiada intreaga de gadget-uri mici si mari din locuinta noastra vor fi conectate la Internet. Si odata cu aceasta conectivitate marita, apar si riscuri majore, scrie www.wall-street.ro.

Povestea milionarului care s-a retras din afaceri la 27 de ani . Dupa doar trei saptamani a pornit un nou business

Jon Carder a fondat prima sa companie cand era in primul an la liceu, unde studia filosofie si arta moderna. BabysHeaven a fost un start-up specializat in comercializarea online a produselor pentru copii, pe care Jon Carder l-a vandut la 22 de ani pentru cateva mii de euro. El avea nevoie de bani pentru a incepe un nou business, si anume Client Shop, un site care ajuta oamenii sa gaseasca imprumuturile cu cele mai mici rate, scrie Business Magazin.

O unitate a BNP Paribas, cercetata penal pentru inselaciune cu imprumuturile imobiliare in franci elvetieni

Scandalul francilor elvetieni a ajuns in atentia justitiei franceze. O unitate a bancii franceze, BNP Paribas, a doua banca europeana, dupa marimea activelor, este cercetata penal pentru inselaciune, cu imprumuturile imobiliare in franci elvetieni, transmite Reuters, citand surse juridice.

Profitul BMW a depasit toate estimarile. Vanzarile de SUV-uri X5 cu 30% mai mari au adus nemtilor peste 2,5 mld. euro, pe primul trimestru

Profitul operational al BMW, cel mai mare producator de automobile de lux, a depasit estimarile analistilor in primul trimestru din 2015, datorita cererii solide pentru masini de teren in Europa si SUA, desi cresterea din China a incetinit, transmite Bloomberg.