Falimentul personal: datornicii pierd controlul asupra vietii private; pretul motorinei a scazut cu un leu: de ce nu se ieftinesc alimentele?; prin Turk Stream, Rusia incepe un nou santaj al gazelor in Europa
Gaze naturale. Foto: AFP/Mediafax
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Falimentul personal: Datornicii pierd controlul asupra vietii private
Prezentat ca salvare pentru datornici, falimentul personal inseamna constrangeri foarte mari. Ani intregi, debitorii vor fi monitorizati pas cu pas si nu vor mai lua nicio hotarare de unii singuri. Fie ca este vorba de serviciu, domiciliu sau cumparaturile zilnice, toate deciziile vor fi luate impreuna cu un administrator judiciar, scrie www.capital.ro.
Ieftinirea alimentelor in urma prabusirii pretului la motorina cu un leu nu este posibila in Romania. Ce determina rigiditatea preturilor?
Odata cu ieftinirea puternica a pretului carburantului, consumatorii - incurajati ce-i drept si de reportajele difuzate de televiziuni - au inceput sa isi puna intrebari cu privire la posibilele ieftiniri in lant care se tot lasa asteptate. Pana la urma, agricultorii se folosesc de motorina pentru a produce hrana, iar firmele de transport sau de curierat platesc si ele cu 20% mai putin pe combustibil. Vedeti de ce nu se va intampla acest lucru in Romania pe www.wall-street.ro.
Prin Turk Stream, Gazprom da un ultimatum Europei. Incepe un nou santaj al gazelor naturale din partea Rusiei
Gazprom a trimis Comisiei Europene o scrisoare prin care anunta ca va sista total livrarile de gaze naturale prin Ucraina odata ce va termina de construit noul gazoduct prin Turcia, gigantul rus avertizand Europa ca are la dispozitie doar cativa ani sa construiasca noi conducte, interconectori si huburi de gaze pentru a evita probleme in alimentare, scrie www.adevarul.ro.
Atac kamikaze european in razboiul valutar
Tiparnita de bani va dudui mai tare ca oricand in Europa in urmatorii doi ani. Peste un trilion de euro vor inunda pietele financiare, ca urmare a unei decizii istorice luate de Banca Centrala Europeana. O noua incercare disperata de a scapa zona euro de deflatie si de recesiune, chiar cu pretul prabusirii monedei unice si a incalcarii unor noi tabuuri in politica monetara, scrie www.capital.ro.
Al doilea cutremur care a lovit Europa intr-o saptamana. Grecia a ales sa renunate la austeritate. Ce inseamna alegerile de la Atena pentru zona euro
Formatiunea de extrema-stanga Syriza se claseaza pe primul loc in scrutinul legislativ din Grecia, cu un scor de 35,73%, fiind urmata de partidul conservator Noua Democratie, potrivit rezultatelor oficiale anuntate dupa numararea a 40% din buletinele de vot. Dupa lansarea, intr-un final, a mult asteptatelor masuri monetare de relaxare cantitativa, Banca Centrala Europeana se confrunta acum cu o noua problema, in contextul in care Grecia analizeaza posibilitatea renegocierii datoriilor catre creditori, inclusiv catre BCE, relateaza CNBC.
Circuitul banilor prin economia Europei. Cum va vindeca injectia de lichiditati de 1 trilion de euro de la BCE economia UE si cat de mult ajuta Romania. GRAFICA
Investitorii privesc cu ochi buni masurile de relaxare cantitativa anuntate joi de BCE, iar analistii considera ca bancile centrale din tarile din Europa Centrala si de Est vor trebui sa scada dobanda de politica monetara la un nivel apropiat celei a BCE, de 0,05%, relateaza Bloomberg.
Rusia pune pe masa 18 miliarde euro pentru sustinerea economiei, pe fondul recesiunii puternice din 2015
Guvernul rus a prezentat saptamana aceasta un program de 18 miliarde euro pentru sustinerea companiilor si a rusilor care nu pot face fata recesiunii anticipate in acest an, relateaza AFP, preluata de Mediafax. "Planul va necesita resurse importante. Trebuie sa finantam masuri in valoare de 1.375 de miliarde de ruble (18 miliarde de euro)", a subliniat vicepremierul Igor Ciuvalov, intr-o intalnire cu presedintele Vladimir Putin, precizand ca unele au fost deja puse in practica, in timp ce altele trebuie completate.
Pe acelasi subiect: