Conferinta de presa pentru lansarea noului telefon Apple iphone 4S a evidentiat talentele si personalitatile oame­nilor din spatele lui Jobs, care s-au multumit pana acum sa stea, mai mult sau mai putin, in anonimat, desi au contribuit in mare masura la succesul companiei.

Rand pe rand au "defilat" prin fata audientei nou-promo­vatul director general Tim Cook, "geniul" in design Jonathan Ive, "maestrul" in mar­keting Phil Schiller si seful diviziei de inter­net software Eddy Cue, cel care a dezvoltat recent iCloud, un serviciu online de stocare de date. Toti si-au construit reputatii ex­celente in comunitatea restransa a gigantilor IT din Sillicon Valley si au ocazia sa ajunga in prim-plan.

Revelatia serii a fost insa Scott Forstall, seful diviziei de software a Apple, cel care a reusit sa anime cel mai mult asistenta cand a prezentat noile caracteristici ale sistemului de operare iOS. Business Week, una dintre cele mai renumite reviste financiare, ii acor­da o atentie deosebita acestui director tanar si ambitios care, la 42 de ani, seamana cu Steve Jobs in multe privinte.

Desi forma, compozitia si designul sunt aproape intotdeauna capul de afis la lan­sa­rea unui nou gadget Apple, software-ul lui Scott Forstall este cel care "da viata" pro­du­se­lor companiei si numele sau se afla pe apro­xi­mativ 50 de brevete ale Apple. In cali­ta­te de director al diviziei de software a com­p­aniei, Forstall este arhitectul-sef al iOS, sistemul de operare folosit de iPhone, iPad si iPod. El a contribuit in mare masura la suc­ce­sul companiei care a avut in ultimul tri­mes­tru al anului trecut un profit record de 26,7 mld. dolari, din care 65% au venit din van­zarea de produse care ruleaza pe iOS.

Mai mult, datorita popularitatii interfetei gadget-urilor Apple, sistemul de operare al Mac-urilor este in prezent remodelat dupa iOS.

Citeste mai multe pe www.zf.ro