Primele informatii care s-au scurs din mult-asteptata carte releva aversiunea lui Jobs fata de intrarea Google pe piata sistemelor de operare pentru dispozitive mobile, el declarand la un moment dat ca va cheltui "tot ce are Apple" pentru a opri ceea ce el vedea ca un furt de idei, scrie Ziarul Finaciar.

"Voi distruge Android pentru ca e un produs furat. Sunt gata sa pornesc un razboi termonuclear in privinta asta", ar fi sustinut Jobs, conform biografiei citate de Associated Press. Informatia publicata de agentia de presa nu merge mai departe insa sa explice de ce Applea actionat in judecata doar producatori de telefoane care foloseau Android si nu a chemat la tribunal si pe Google.

Conform biografiei, se pare ca Jobs isi rezerva totusi cea mai mare parte din energie pentru lupta impotriva CEO-ului Google, Eric Schmidt, care anterior fusese membru in consiliul de administratie al Apple.

La o intalnire dintre cei doi la un restaurant din Palo Alto, Jobs i-ar fi spus lui Schmidt ca nu va accepta nicio intelegere care presupune compensatii financiare in bani pentru a renunta la actiunile juridice, nici macar 5 miliarde de dolari.

Citeste si

Cel mai furat produs din hipermarketuri, la nivel global. Fiecare infractiune produce pierderi de 90 de euro

Salariu de conducator. Top 10 al celor mai bine platiti lideri politici ai lumii. Unde se afla Basescu si Boc