In ciuda discursurilor sale despre exprimarea opiniilor personale, Jobs a impus reguli paranoice prin care controla tot ce se spunea despre produsele Apple si despre companie, scrie site-ul Gawker, citat de Ziarul Financiar.

Putina lume stie de cenzura si de regulile autoritare pe care Jobs le-a impus dezvoltatorilor de aplicatii pentru iPhone si iPad. Nu orice continut poate fi instalat pe terminalele Apple. Jobs a interzis aplicatiile legate de ghiduri de calatorie pentru homosexuali, fotografiile erotice, caricaturile si desenele cu tenta politica sau alte lucruri considerate mai putin etice. Jobs nu a fost niciodata de acord cu ideea de a da mana libera angajatilor sau cu cea privind exprimarea libera. In interiorul Apple exista o adevarata cultura a fricii si a controlului in ceea ce priveste comunicarea.

Exista o echipa "a loialitatii" care este specializata in urmarirea si identificarea celor care dau informatii din interiorul companiei, confiscarea telefoanelor si cercetarea calculatoarelor, un adevarat Gestapo al Apple.

Sub conducerea lui Jobs compania a aplicat tactici dure si impotriva presei. Daca era publicat un articol care nu era pe gustul companiei, se aplica tactica manipularii si a hartuirii, de exemplu amenintand cu interzicerea accesului la evenimente sau la executivi ai companiei.

Citeste si

Incepe goana dupa anvelopele de iarna. Ce risca soferii care nu-si echipeaza corespunzator autoturismul VIDEO