Noua aplicatie de harti a Apple care va fi disponibila in aceasta saptamana pe piata impreuna cu Iphone 5. Programul a fost criticat de analisti, pentru ca nu ofera informatii referitoare la transporturile publice, iar uneori da instructiuni confuze utilizatorilor.

"Apple considera ca poate oferi clientilor servicii mai bune decat Google. Dar pe termen scurt, Google are o aplicatie de harti mai buna, iar detinatorii de iPhone vor avea de suferit", a declarat Sarah Rotman Epps, analist la Forrester Research.

Reprezentantii Apple, care descriu serviciul de harti ca o schimbare fundamentala a iPhone 5, au construit aplicatia de navigare in plin razboi cu Google, care a oferit companiei aplicatia Google Maps de la introducerea iPhone in 2007.

Apple a construit o aplicatie inlocuitoare pentru ca a vrut sa restranga relatiile cu Google si nu din cauza unor deficiente ale produsului, au spus doua surse apropiate situatiei.

Rivalitatea Apple cu Google s-a nascut dupa ce proprietarul celui mai mare motor de cautare pe Internet la nivel mondial a dezvoltat sistemul de operare Android, instalat pe produse ale unor companii concurente precum Samsung Electronics si HTC, care rivalizeaza cu iPhone.

Android este in prezent cel mai popular soft pentru aparatele smartphone.

Odata cu escaladarea concurentei, actualul presedintele al Google, Eric Schmidt, s-a retras din board-ul Apple in 2009.