Suma uriasa pe care o castiga Apple din reparatiile telefoanelor. De ce se strica cele mai multe iPhone-uri
De la lansarea iPhone in 2007, posesorii din SUA ai smartphone-urilor Apple au platit aproape 6 miliarde dolari pe reparatii. Cel mai frecvent motiv din cauza caruia iPhone-urile ajung sa se strice sunt scaparea din mana, urmata de caderea in toalete, bazine ori lacuri, arata un studiu citat de Bloomberg Businessweek.
O husa pentru iPhone poate costa in Statele Unite cel putin 5 dolari, in timp ce masurile de protejare a smartphone-ului ajung pana la 80 de dolari.
In schimb, costurile americanilor pentru reparatii aduse celui mai popular smartphone din lume au ajuns la 5,9 miliarde de dolari de la lansarea primului model in 2007, arata un studiu al firmei SquareTrade, furnizor de planuri de asigurare pentru electronicele de consum.
Studiul a fost publicat la aproape o saptamana de la lansarea ultimului gadget al companiei americane, Iphone 5. Apple a anuntat luni ca a primit doua milioane de precomenzi in 24 de ore pentru iPhone 5, de peste doua ori mai mult fata de precedentul record stabilit de iPhone 4S in octombrie 2011.
30% dintre posesorii de iPhone si-au stricat telefonul in ultimul an
Potrivit SquareTrade, 30% din posesori si-au stricat iPhone-ul in ultimul an. Deteriorarea accidentala este de 10 ori mai probabila comparativ cu pierderea sau furtul, noteaza firma americana.
Cel mai comun mod de a strica un iPhone este scaparea acestuia pe jos, urmata de caderea in toalete, bazine sau lacuri, alunecarea de pe genunchi, impingerea accidentala de pe mese sau turnarea accidentala a unui lichid pe smartphone, afirma directorul de vanzari al SquareTrade, Ty Shay.
Studiul SquareTrade a fost realizat prin consultarea a 2.000 de utilizatori iPhone.
Pe acelasi subiect: