Iphone 5 ruleaza pe retelele LTE in banda de 1.800 MHz, favorizand operatorii care au mers pe acest standard, precum grupul german Deutsche Telekom si joint venture-ul britanic Everything Everywhere, detinut de T-Mobile si Orange (Franta), potrivit Bloomberg.

Grupul Vodafone sau operatorul britanic O2, detinut de compania spaniola Telefonica, vor putea oferi noul iPhone numai pe retelele 3G.

Astfel, "Vodafone si multi alti operatori europeni vor fi impinsi in bratele Samsung", din moment ce modelele de top ale companiei sud-coreene sunt compatibile si cu alte standarde 4G LTE, a declarat Robin Bienenstock, analist la Sanford C Bernstein, citat de Bloomberg si preluat de Mediafax.

In Romania, niciun operator telecom nu ofera inca servicii 4G, care permit viteze mult mai ridicate de acces la internet decat standardele 3G.

Vodafone Romania spera sa lanseze serviciile 4G pana la Craciun, a declarat in luna august directorul general al companiei, Iñaki Berroeta, citat de Ziarul Financiar. Principalii concurenti ai operatorului britanic in Romania sunt Orange (Franta) si Cosmote (Grecia).

Operatorul britanic O2, controlat de grupul spaniol Telefonica, a devenit in 2007 liderul pietei telecom din Marea Britanie dupa ce a castigat de la Apple drepturile exclusive de a comercializa iPhone subventionat, cu abonament. Vodafone a cazut atunci pe locul al doilea, iar iPhone a devenit cel mai bine vandut terminal din istoria Telefonica, o treime dintre noii clienti atrasi de atunci "dezertand" de la operatori rivali.