Samsung a aratat, potrivit unor documente transmise unui tribunal din SUA, ca va adauga Iphone 5 la lista de produse acuzate ca incalca patentele grupului.

Cei doi mari producatori de smartphone-uri se afla in toiul unei lupte dure in justitie privind drepturile de proprietate intelectuala.

Apple a obtinut recent o victorie importanta in fata Samsung intr-un tribunal federal din San Jose, dar cele doua parti au multe alte procese in derulare in diverse tari. Juriul federal a stabilit in august ca Apple sa primeasca despagubiri de un miliard de dolari de la Samsung, care a copiat aspectul si functii ale iPhone.

In asteptarea unor noi decizii ale justitiei, Samsung si-a prezentat deja cazul consumatorilor, noteaza CNET. Conglomeratul sud-coreean a prezentat miercuri o inrgistrare publicitara in care ia in deradere iPhone 5 si persoane care asteapta la coada pentru produse Apple.

Precomenzile primite de Apple pentru iPhone 5 au depasit 2 milioane de unitati intr-o singura zi, fiind de peste doua ori mai mari fata de recordul anterior stabilit de iPhone 4S, a anuntat luni compania americana. Noul model va ajunge vineri pe rafturile magazinelor.

Smartphone-ul iPhone este cel mai bine vandut produs al Apple, generand aproape doua treimi din profitul companiei. Intrarea Apple pe piata smartphone in 2007 a adus vanzari de 244 milioane de aparate iPhone si a contribuit ca Apple sa devina cea mai valoroasa companie din lume.