Sursa respectiva a vazut deja televizorul Apple si a dezvaluit ca acesta va avea Siri si FaceTime.

Gene Munster, analist la compania Piper Jaffray, declara anul trecut ca Apple ar putea folosi soft-ul de comanda vocala Siri si serviciul iCloud de stocare a datelor pe web pentru televizorul viitorului. Siri ar putea ajuta la cautarea de continut video, iar iCloud ar permite utilizatorilor sa stocheze video, muzica si imagini pe serverele companiei.

In imaginea de mai jos vedeti o macheta a ceea ce va fi Apple Tv, realizata pentru Cult of Mac

Sursa foto: Business Insider

Unul dintre obiectivele Apple legate de noul televizor este de a permite utilizatorilor sa caute un show sau un film, a spus una dintre surse. Astfel, in loc sa cauti separat daca un film sau un show este disponibil prin Netflix sau printr-un serviciu prin cablu, tot materialul poate fi integrat, a explicat sursa.

Apple ar putea vinde 1,4 milioane de televizoare intr-un an, dintr-un volum total al pietei de 220 milioane de aparate cu ecrane plate, potrivit lui Munster. Astfel, televizoarele ar putea avea, in 2014, o contributie de 6 miliarde de dolari la veniturile companiei.

Dificultatile Apple TV

O dificultate ar fi determinarea producatorilor de filme sau show-uri TV sa schimbe sistemul prin care difuzeaza continutul. Apple a luat in considerare adoptarea unor noi modele de afaceri pentru furnizarea de servicii video, inclusiv prin sistemul de abonamente TV, au declarat anul trecut directori din sectorul media, dar discutiile nu au dus la un rezultat.

Construirea unui televizor ar pune Apple in concurenta cu producatori de aparatura electronica de consum precum Samsung Electronics si Sony.

Google, care concureaza cu Apple pe piata smartphone, incearca la randul sau sa atraga clientii cu un sistem de operare creat pentru televizoare. Spre deosebire de Google, Apple ar oferi cu noul televizor un sistem integrat de hardware si software.