Nici anul acesta nu lipsesc lansarile de tablete care vor sa detroneze iPad-ul celor de la Apple. Printre acestea se numara Sony sau Samsung.

Astfel, Sony a lansat prima tableta din lume care se pliaza, cu care spera sa concureze cu rivalul Apple pe acest segment. Sony Tablet P, care va costa 479 de lire sterline (aproximativ 543 de euro) va fi scoasa la vanzare in noiembrie, are un ecran tactil de 5,5 inci si poate fi pliata de la jumatate. Practic, cele doua parti ale tabletei pot fi combinate si folosite ca un singur ecran mare, dar pot opera si independent – pe un ecran pot rula jocuri, iar pe celalalt se pot citi mailurile, de exemplu.

Japonezii au lansat si un laptop 3D si un eReader cu ecran de 6 inci, o grosime de 8,9 milimetri, In plus, bateria are o autonomie de o luna.

Nici Samsung nu a ratat ocazia de a-si prezenta un nou produs prevazut cu un stylus. Producatorul a adus la IFA Berlin un gadget ce aminteste de Dell Streak, hibridul celor de la Dell. Nu e nici tableta, nici smartphone si are un ecran de doar 5 inci si 178 de grame. In plus, Galaxy Note are include doua camere foto, una principală de 8 megapixeli si una frontală de 2 megapixeli pentru conferinte video.

Modelul celor de la Dell nu s-a bucurat de mare succes, iar producatorul l-a retras de la vanzare si a incetat si productia modelului de 5 inci. In schimb, a lansat o varianta cu un cran de 5 inci.
 
Tehnologie "smart"

Companiile au adus anul acesta televizoarele 3D "inteligente", dupa ce anul trecut cele 3D au facut furori. Spre exemplu, LG a prezentat noua game de televizoare LG, cu ecrane cuprinse intre 47 si 55 de inci, cu ecran LED.

In acelasi timp, Toshiba a adus un televizor 3D, cu ecran de 55 de inci, si pentru care nu ai nevoie de ochelari, precum si o tableta de 10 inci, de doar 7,7 milimetri grosime. Iar Panasonic aduce un sistem de tip cloud, cu ajutorul caruia vei putea controla toate dispozitivele Panasonic din casa.

Sursa foto: Mediafax/AFP

Citeste si

Statul va plati pana la 100 euro pe hectar pe an persoanelor care isi arendeaza terenurile agricole

Cum a incercat HP sa reinventeze tabletele si a esuat. De ce nu reusesc producatorii sa bata iPad