Ori se apuca de pescuit, ori de vanatoare, ori de jocuri pe calculator cum am aflat saptamana trecuta. Azi nu vom vorbi insa despre nici unul din cazurile de mai sus, ci ne vom cobori la nivelul masinilor cu telecomanda. Nu discutam aici despre chinezarii ieftine, ci despre jucarii adevarate care costa de la cateva sute de lei la mii de euro.

Unele dintre ele merg pe curent electric insa avem si masini propulsate de nitrometan, care prind 160 km pe ora.
In mijlocul unui camp cultivat cu orz, undeva in Ialomita, la Frumusani, o mana de barbati insurati au dat in mintea copiilor. Singurul minor de pe circuit este fiul unuia dintre soferii de curse... la scara mica. In timp ce el da cu pensula, tati toceste rotile pe circuit. S nu este o exceptie. Cat e vreme buna, barbatii ies la fiecare sfarsit de saptamana sa se intreaca.

Regula este simpla, punerea in practica cere insa indemanare multa. Automodelele au nevoie de putin peste o secunda ca sa accelereze de la 0 la 100, iar motoarele ajung la 50.000 de rotatii pe minut.

Joaca este treaba serioasa si costisitoare. Campul s-a transformat in circuit asfaltat in urma cu doar cateva zile, pe cheltuiala pasionatilor. Ce nu reusesc asociatiile de motorsport, au reusit pasionatii de automodelism. Asfaltul a fost turnat intr-o singura zi.

Pana atunci, ai nostri se antreneaza de zor. Exista chiar si un campionat national cu etape si clasament ca la carte. Desigur, cursele nu sunt pentru toata lumea. O manevra gresita si... gata tragedia in miniatura! Pe langa cursele de asfalt, se organizeaza si unele offroad cu masini speciale, iar modelismul are la noi deja sute de adepti.