Sony Vaio Z, Asus VX7 sau Apple Macbook Pro sunt vedetele momentului si, ca orice vedeta, sunt scumpe la vedere dar si achizitie. Nici unul nu costa sub 2.000 de euro, dar pot ajunge usor la 3.000.

Ofera la schimb performante care depasesc deja multe calculatoare mari, clasice insa puterea nu este nimic fara o manusa de catifea, asa cum am aflat si noi.

In sfarsit, performantele de varf care de obicei incap in astfel de sisteme mari si greoaie, un astfel de sistem poate cantari chiar si 10 kilograme, incap intr-un laptop mic, foarte performant. Insa materialele folosite sunt si ele foarte scumpe. Cele mai valoroase trei laptopuri vandute in acest moment, costa impreuna cat o masina noua.

Tocmai asemanarile cu masinile vand aceste bijuterii cu butoane.

Asus VX-7, geamanul electronic al lui Lamborghini Gallardo. Are un procesor i7, 16 GB de RAM si un HDD de 1,2 TB . Este varful de performanta disponibil pe un laptop. Clientul care va scoate din buzunar peste 10.000 de lei, pune pret insa si pe imagine.

Laptopul imprumuta de la masina Gallardo un pad ceramic imbracat in piele. Butonul care porneste laptopul seamana cu cel de la pornirea motorului. In spate avem fantele de aerisire similare stopurilor.

Printre marcile care fac legea in vanzari nu putem ignora Apple cu Macbook Pro. Mai puternic decat un supercar este insa o masina de Formula 1.

SONY Vaio Z vrea sa incheie alfabetul laptopurilor cu fibra de carbon si tehnologii care fac invidios orice pasionat. Are ultimul model de procesor, memorie SSD si o placa video extrema. Spre deosebire de competitie, este usor cat o carte, dar costa aproape 3.000 de euro.

Este ca si cum am avea o masina de formula unu in comparatie cu o masina obisnuita. Daca o masina obisnuita merge cu 70 km/h, atunci acesta merge cu 470 km/h. In limbaj de calculatoare, km/h sunt Mbs.

De pe urma vanzarilor de laptopuri traiesc cel mai bine magazinele online. Peste 400.000 de unitati se vand intr-un an, in Romania, iar piata ajunge la 200.000 de euro.

Avem in teste un Panasonic Toughbook. Este un laptop mare si urat care compenseaza insa la lectia de fizica newtoniana. Producatorul promite sus si tare ca va rezista fara probleme la o cazatura din mana pe parchet, iarba si chiar beton. Cam asta avem si noi sub picioare asa ca am zis ca nu ar strica sa le punem promisiunile la incercare.

Laptopul este deja folosit cu succes pe portavioane, la Polul Nord sau chiar in teatre de razboi prin deserturi.

Placerea unui client nemilos costa 4-5000 de euro. Noi am imprumutat laptopul si il vom returna acum producatorului. Speram ca nu o sa puna la suflet cele cateva zgarieturi.

sursa foto: www.go4it.ro