In sectiunea de stiri generale este lider incontestabil, insa mai nou bate in trei saptamani din patru toate site-urile romanesti.

Depaseste aproape zilnic pragul de 200.000 de vizitatori unici, asa ca ne obliga sa il facem cat mai accesibil. In consecinta, a primit o aplicatie de tableta, care vine sa o completeze si pe cea pentru telefoane iphone.

Astazi aducem panaceul pentru pozele nereusite. Stiti ca Internetul si albumele personale de acasa sunt pline cu poze nereusite, unde personajul principal este undeva in ceata.

Un aparat venit parca din viitor ii face fericiti pe fotografii nu prea talentati. Pur si simplu, promite sa reinventeze modul in care facem fotografii.

Cu ajutorul lui, vom putea modifica pozele nereusite, in care imaginea nu a fost focalizata, din doar cateva miscari. Iata si o demonstratie.

Au pierdut momentul perfect, n-au focalizat sau n-au calculat corect indicele de expunere. Oricare ar fi motivul, orice fotograf amator e de acord ca numarul pozelor ratate este de cateva ori mai mare decat al celor reusite.

Totul s-ar putea schimba insa cu ajutorul acestui aparat minune, care il ajuta pe proprietar sa schimbe fotografia, dupa ce a facut-o si a constatat ca nu a iesit bine. El poate sa aleaga o bucata anume din poza, pe care sa o lumineze cum trebuie, dintr-un buton.

Secretul consta intr-o tehnologie numita de inventator "camp de lumina", care foloseste multiple lentile interne pentru a capta mai multa lumina, din mai multe unghiuri, decat un aparat obisnuit.

"In momentul in care ai apasat pe declansator, ai imaginea. E instantaneu pentru ca nu trebuie sa astepti sa focalizezi", explica Ren Ng, presedinte Lytro.

Compania producatoare a reusit deja sa stranga investitii de 50 de milioane de dolari.

Aparatul, cu un card de 8 sau 16 GB, va fi lansat in magazine la sfarsitul anului si va costa cel mult 500 de dolari.

Cele mai multe poze nu se fac insa acum cu aparatul foto. Ci cu telefonul mobil. Un test comparativ al calitatii pozelor intre mobilele momentului, gasiti pe www.yoda.ro.