Zilele acestea, cand spui accesibil spui din China sau, mai nou, Romania.

Daca v-a placut prima tableta de la Apple, dar vi s-a parut prea mare pentru buzunarul de la geaca, aruncati o privire la Huawei Media Pad. Aceleasi colturi rotunjite, acelasi aluminiu, aceeasi sticla.

"Cred ca daca atingi produsul si il folosesti, veti observa ca nu este exact precum celelalte produse. Insa, asa este, e vorba despre o forma foarte populara pe care am vrut sa o oferim si noi", a declarat Anders Lindqvist, director de marketing la Huawei.

Dincolo de aspect, gadget-ul surprinde totusi prin caracteristicile tehnice. Are un ecran de inalta rezolutie, procesor de 1.2Ghz, poate rula 6 ore de filme HD si are cel mai nou sistem de operare Android 3.2. Se va vinde la un pret intre 300 si 400 de euro.

Daca marca Huawei nu va suna cunoscut, este pentru ca gigantul chinez abia acum isi face intrarea pe piata romaneasca, dar sunt deja pe locul intai in America de Sud si pe doi in Asia. Pe langa tableta vor mai aduce patru telefoane accesibile care au aceleasi... atuuri. Imaginea similara cu a concurentilor precum Samsung, Apple, Nokia sau BlackBerry, dar pretul mult mai mic.

Se poate insa si mai ieftin. Aruncati o privire pe EvoPad2, generatia a doua a tabletei romanesti de buget redus

"Vrem sa oferim o tableta pe care sa si-o poata permite toti romanii. O sa o scoatem la vanzare pentru un pret de 100 de euro", spune Liviu Nistoran, director general al Evolio.

Pentru un salariu minim pe economie capatati o tableta care ruleaza sistemul Android, are un ecran decent si procesor de 1Ghz. Suporta si stick-uri USB si carduri de memorie.

Se pare ca aluminiul si sticla MediaPad justifica pretul, dar fac serviciul ceva mai greu la propriu cu 380 de grame. EvoPad2 puncteaza aici pentru ca e din plastic dur.

Radem, glumim, insa cam asa se ia si decizia de cumparare. Acesta este adevarul nespus despre cumpararea electronicelor. Tehnologia este deja atat de apropiata intre competitori, incat de cele mai multe ori decizia de cumparare se ia pe baza primei impresii. Sfatul nostru este sa mergeti in magazine si sa testati orice inainte de cumparare. Veti avea cu siguranta surprize.

Vreti si mai ieftin? Se poate la 35 de dolari, insa ar trebui sa locuiti in India si sa nu faceti nazuri la calitate. Tableta Aakash, lansata in urma cu cateva saptamani este un proiect al guvernului indian care vrea sa le ofere tuturor studentilor acces la internet, indiferent de venituri. Coincidenta sau nu, intre timp si numarul utilizatorilor pe retelele sociale a crescut cu alte cateva zeci de milioane.