Gradina Tuileries din Paris va fi gazda ceremoniei care ii va strange laolalta pe Eric Schmidt (presedintele Google), Mark Zuckerberg (fondatorul Facebook), Rupert Murdoch (News Corp) si Jeffrey P. Bezos (Amazon), scriu si jurnalistii de la New York Times. Iar acest lucru inseamna ca aici gigantii internetului ii vor putea intalni pe cei care se ocupa de reglementarile si politicile de utilizare ale evenimentului la nivel national.

La forum se vor mai dezbate teme precum impactul Internetului asupra utilizatorilor, respectarea vietii private a proprietarilor intelectuale sau dezvoltarea retelelor odata cu marirea numarului de utilizatori, scrie AFP.

Primul eveniment de acest fel, la care participa mari companii din mediul online, este organizat de presedintele Frantei Nicolas Sarkozy, care va incerca sa impuna ca tema centrala de discutie tema unui internet mai sigur, unul dintre subiectele preferate ale sale. In schimb, contestatarii lui Sarkozy spun ca "Forumul e-G8 este un paravan pentru a ascunde controlul guvernamental asupra internetului". Opinia apartine purtatorul de cuvant al grupului La Quadrature du Net, care militeaza impotriva restrictiilor pe internet.

O parte dintre invitati vor lua pranzul cu presedintele francez. In plus, o delegatie va prezenta concluziile forumului in fata tarilor din G8 la summitul de la Deauville, organizat in intervalul 26-27 mai.

Ce se va intampla cu datele confidentiale stocate de operatorii de telecomunicatii

Acest eveniment vine in contextul in care Uniunea Europeana a solicitat revizuirea legilor cu privire la datele personale pe internet.

Comisia Europeana pregateste o propunere de modificare a directivei privind pastrarea datelor din telecomunicatii si asta pentru ca stocarea convorbirilor si a SMS-urilor nu respecta in totalitate dreptul la viata privata si la protectia datelor cu caracter personal, a anuntat institutia in aprilie.

Operatorul stocheaza datele necesare pentru a determina data, ora si durata comunicarii, timp de sase luni, insa, la nivel national au aparut controverse privind datele si persoanele care pot avea acces la ele. Astfel, legea stabileste ca vor fi pastrate datele de trafic si de localizare a persoanelor fizice si juridice, precum si datele conexe necesare pentru identificarea abonatului sau a utilizatorului inregistrat.

Chiar si asa, sunt nenumarate tari in care aceasta directiva a fost declarata neconforma cu legile nationale.


Citeste si  Toate telefoanele vor putea fi ascultate! Companiile de telefonie, obligate sa ceara datele utilizatorilor de cartele PrePay