Microsoft sustine ca unul dintre 14 programe descarcate de utillizatorii sai este periculos, potrivit ComputerWorld. Si asta chiar daca browserele ii avertizeaza pe utilizatori ca softul descarcat este malitios, circa 5% ignora avertismentele si downlodeaza oricum programele de tip troian.

In plus, virusii se raspandesc cu mai mare viteza in mediul social, iar Facebookul este vizat. Utilizatorii primesc mesaje de la prieteni si sunt indemnati sa dea click pe un video sau un link. Cand dau click, insa, li se cere da downlodeze un software aditional pentru a urmari video-ul. Ce nu stiu ei este faptul ca de fapt programul acesta este unul malitios.

Topul celor mai populare momeli folosite de hackeri pentru a infecta utilizatorii

Care sunt semnele unui calculator virusat

Astfel, Facebook, Yahoo Messenger sau alte site-uri ori programe pe care le folosim zilnic, fie pentru distractie, fie pentru ca ne ajuta la indeplinirea sarcinilor de serviciu, pot sa ne aduca numai probleme. Te-ai gandit vreodata ca inainte de a naviga "prea departe de casa" trebuie sa ai calculatorul suficient de protejat? Stii toate pericolele si cum sa te aperi in fata lor? Citeste AICI cum poti sa te aperi de pericolele Internetului.