Astfel stand lucrurile, firmele vin cu tot felul de oferte si promotii in care ti se prezinta avantajele care tin in principal de viteza de download/upload si latimea de banda.

Dar nu intotdeauna ceea ce se prezinta pentru a te convinge sa te abonezi la firma respective se intampla si in realitate. Mai exact, vorbim aici de viteza conexiunii.

Ca sa te asiguri ca primesti exact pentru ceea ce platesti provider-ului, indicat ar fi sa verifici singur cat de buna este conexiunea.

Poti sa faci aceasta verificare chiar si inainte de a te decide pentru ce furnizor optezi, avand in vedere ca acum ai posibilitatea sa soliciti o perioada de proba.

Pentru a testa  conexiunea, ai mai jos cateva site-uri pe care poti verifica rapid viteza de download/upload pe care o ai la un moment dat. Aceste teste au rol informativ si se poate intampla sa obtii rezultate diferite daca faci mai multe teste.

Site-uri gratuite care pot testa viteza Internetului:

1. Speedtest.net

Are cele mai bune recomandari. Este rapid, gratuit si are o grafica atragatoare. Rezultatele testelor sunt foarte aproape de realitate.

De asemenea acest site pastreaza un jurnal in care se inregistreaza toate testele facute de tine, si astfel poti crea un grafic.

2. AuditMyPC.com

Si acesta are o marja mica de eroare si da rezultate foarte apropiate de realitate. La fel ca marea majoritate a site-urilor de acest gen, testeaza atat viteza la download, cat si la upload.

3. Bandwidthplace.com

Este un site care simplifica mult procesul de testare. Este suficient un click “Start Test” si in cateva secunde se poate afla viteza de download si upload.